I samarbeid med en av Norges aller største suksesser innenfor datateknologi skal The Woohoo Company fra Nøtterøy erobre det amerikanske markedet.
(Artikkelen er hentet fra Vestviken 24) – Det norske markedet er alene for lite for den typen nettbaserte applikasjoner som vi har utviklet, forteller Svein Fagereng.
Han er daglig leder i Nøtterøy-firmaet The Woohoo Company, som nå skal forberede skoleelever i USA til eksamener i matte gjennom sin egenutviklede plattform Exam Booster.
Stort behov
Firmaet startet opp i 1987, og var et av de første selskapene i Norge til å utvikle sitt eget verktøy for e-læring i oljebransjen. Men når oljebransjen i 2014 gikk kraftig tilbake måtte de omstille.
– USA er det landet i den vestlige verden som ligger dårligst an når det gjelder nivå på mattekunnskap. Her er dermed behovet stort for en slik applikasjon, og de ser samtidig veldig opp til de nordiske entreprenørene.
I prosessen hvor de nå skal innta det enorme markedet i USA, har de vært så heldige å få til et samarbeid med kanskje den største suksessen Norge har innen datateknologi, nemlig Kahoot.
– Dette samarbeidet er helt unikt. Kahoot befinner seg snart over hele verden, og har etablert seg i USA hvor nærmere 50 prosent av alle lærere bruker denne plattformen.
Kahoot har over 100.000.000 brukere hver måned.
Mange års forberedelser
Nøtterøy-firmaet har allerede begynt prosessen med å synliggjøre seg på det amerikanske markedet ved å markedsføre seg gjennom Kahoot.
– Dette er en nordisk pakke som virkelig appellerer til amerikanerne, sier Fagereng.
Han understreker at dette dreier seg om mange års forberedelser, og at de ikke hadde turt å satse såpass høyt uten de samarbeidspartnerne de har skaffet seg.
– Vi er fryktelig stolte av at et firma fra Nøtterøy gjør dette, og mener vi har gode muligheter til å nå et stort antall brukere som Kahoot har i USA i dag.
Men det er absolutt ikke kostnadsfritt å ta fatt i det amerikanske markedet. Til nå har selskapet brukt mer enn 13 millioner på utvikling.
– For å kunne gå i gang med markedsføring og etablering kreves det seks til ni millioner kroner, og det er vi i gang med å hente inn via folkefinansiering. På denne måten har vi allerede hentet inn en million kroner.
Planen er at applikasjonen skal lanseres i august, og da vil alt være gratis i første omgang.
– Vi er avhengige av å opparbeide oss et stort antall brukere i starten for å skaffe oss fotfeste i markedet. Deretter må vi bare føle oss fram på hva vi etter hvert kan ta betalt for.